December 2017

December is voor muzikanten doorgaans een drukke maand. Overal kom je ook muzikanten tegen. Het begint al met Sinterklaas. Op les besteden we daar aandacht aan. Gelijk na Sinterklaas beginnen we met het instuderen van kerstmuziek. Maar ja, niets leuker natuurlijk als dat gekoppeld kan worden aan één of meer optredens.

Eerst werd het 16 december. Tijdens de Kerstfair van Ermelo in de Oude Kerk mochten een paar leerlingen hun kunnen laten zien. Helaas zijn daar geen opnames van gemaakt behalve nog even voor aanvang. Samen met Noémi hebben we Greensleeves en Jingle Bells Rock gespeeld.

Voor het eerst mocht ik sopraan Daphne Visser begeleiden. Aanleiding was een workshop door Daphne in het Bilderberghotel De Keizerskroon op tweede kerstdag. Het programma dat we daar deden hebben we dus ook uitgevoerd tijdens deze kerstfair. Hiervan is een muzikale compilatie gemaakt.

Ja, dus Tweede Kerstdag een workshop door Daphne waarbij ik haar mocht begeleiden op gitaar. Na veel voorbereiding – dit is toch echt iets anders dan een concert!! – is het leuk te merken hoe dit wordt gewaardeerd. Zo’n veertig gasten van het hotel hadden zich ingeschreven voor deze zangworkshop en met groot enthousiasme heeft Daphne de gasten geleid door alle in’s en out’s van het zingen van kerstliederen. Onderaan de pagina zijn een aantal foto’s te zien van deze workshop. Dank daarbij aan Carola Dorgelo van Organisatieburo Dorgelo.

Ik vertelde al dat er niets leukers is om datgene wat je hebt ingestudeerd, ook tot uitvoer te brengen. Voor mijn leerlingen heb ik daarom een huisconcert georganiseerd. Op 22 december heb ik onze woonkamer omgetoverd tot een ware concertzaal(tje), maar wel met podium :). Marieke, Josefien, Samantha, Noémi en Roelie hebben daar laten horen waar ze de laatste tijd op les mee bezig zijn geweest. En wat voor de één geen probleem is, is voor de ander een grote hobbel. Zo zijn we allemaal verschillend, maar met één gezamenlijke passie: gitaarmuziek. Van de meeste optredens zijn opnames gemaakt die op mijn YouTube-kanaal zijn te vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.