Ermelo krijgt een nieuw huiskamerfestival

ERMELO – Het Dwaallicht Festival beleeft op zaterdag 25 februari haar primeur in Ermelo.

‘Huiskamerfestivals doen het goed in de regio’, aldus Roelinka Schouwstra (coördinator festivals bij Cultuurkust). ‘Na het succes van het Donkere Dagen Festival in Harderwijk organiseren we nu ook in Ermelo een avond vol intieme, kleine optredens bij de mensen thuis. Op het programma staan kleinkunst, jazz, klassieke muziek, stand-up comedy en singer-songwriters. Het belooft een heerlijke avond te worden vol mooie momenten, verrassende ontdekkingen en leuke ontmoetingen’. Het Molenaarsplein is het hart van het festival; hier wordt het startsein gegeven, staan optredens gepland en worden lekkere drankjes geserveerd. Vanaf hier starten de vier fietsroutes. Elke route gaat langs drie verschillende huiskamers en optredens. Er kan gekozen worden uit de Wilde Wolven route met gitaarduo De Bruijn & Visser (klassiek); Bobbie Wall & Martine Bakker (singer-song/literatuur) en (kleinkunst). De Zwalkende Zwijnen route met Bonus Materiaal (kleinkunst); Duo Daphne Visser en Sunghee Jo (klassiek) en Jordi Repkes (singer-song). De Haastige Hazen route met Trio Bondarev | De Wit | Van Rhijn (jazz); Nick Scholten (klassiek) en (kleinkunst) en de Kruipende Kevers route met Niveo (gipsy jazz); Andries Tunru (comedy) en Eelke Ankersmit (singer-song).

AFSLUITING Na afloop wordt het festival op het Molenaarsplein gezamenlijk afgesloten met een optreden. ,,Het is leuk om te merken hoe enthousiast mensen nu al zijn over het festival. Huiskamereigenaren, de artiesten, collega’s van Fête de la Musique, Groevenbeek Klassiek, Café De Molenaar, en de Gemeente. Iedereen werkt mee”, aldus Roelinka Schouwstra. ,,Als het festival net zo snel uitverkocht raakt als het Donkere Dagen Festival dan kan onze avond niet meer stuk.”

Kijk voor het programma en tickets (à 17,50 euro op www.dwaallichtfestival.nl). Het Dwaallicht Festival is een initiatief van Cultuurkust, met medewerking van gemeente Ermelo, Fête de la Musique en Groevenbeek Klassiek.

 


Kijk hier voor dit artikel in Het Kontakt.

Kijk hier voor dit artikel in het Ermelo’s weekblad.

Website Dwaallichtfestival Ermelo

Facebookpagina Dwaallichtfestival Ermelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.