“…en wij zijn de Wilde Wolven… B…”

Een mooi initiatief van Cultuurkust in samenwerking met Groevenbeek Klassiek, Fête de la Musique en de gemeente Ermelo: de eerste editie van het Dwaallichtfestival. En wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Het zal voor de organisatie spannend zijn geweest wat de animo voor dit evenement zou zijn. Het festival blijkt een schot in de roos: maar liefst tweehonderd mensen luisterden naar in totaal twaalf huiskameroptredens. Van die optredens waren wij er één van. Tussen tien en vijftien toehoorders konden van ons een programma horen van ongeveer een half uur.

Ongedwongen

In zo’n kleine ongedwongen setting krijg je hele leuke interactie. Het begon al bij ons voorstellen: “wij zijn Theo en Cseperke” waarop al heel snel en gevat werd gereageerd: “…en wij zijn de Wilde Wolven… B…” verwijzend naar de tweede groep van de Wilde Wolven route. Het publiek was geïnteresseerd, stelde vragen en was tijdens het optreden muisstil. Wat een verademing, wat een mooi publiek!!

Programma

Het programma hebben we heel divers gemaakt: Zapateado van Pieter van der Staak, een vrolijk en spectaculair openingswerkje waarna het romantisch en emotionele Vals original van José Ferrer klonk. Eveneens romantisch, uit de film “Deer Hunter” Cavatina. Van Pujol klonk de Tango de Abril. Nieuw in ons repertoire is de filmmuziek van Yann Tiersen uit de film “Amelie”. Twee delen hebben we laten horen: Comptine d’un Autre Ete en La Valse des Monstres. Ons optreden sloten we af met het spectaculaire Vikingman van het populaire mexicaanse gitaarduo Rodrigo Y Gabriela.

Wij willen het gastgezin hartelijk danken voor het ontvangst, de goede zorg en de mooie foto’s!!


In De Stentor van maandag 27 februari jl. stond een mooi artikel van de hand van Ton van Mourik over het Dwaallichtfestival. Jammer dat ze er van De Stentor een verkeerde foto bij plaatsen.

Dwaallichtfestival Ermelo 2017 Fotoimpressie (26 februari 2017, Alles van Ermelo)

Dwalen langs huiskamers tijdens fesitval (27 februari 2017, Ermelo van Nu)

Gloednieuw Dwaallicht Festival kan nu al niet meer stuk (1 maart 2017, Het Kontakt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.