Gitaarhuys Advent Concert 2017

De bedoeling van gitaarles is natuurlijk om na verloop van tijd gitaar te kunnen spelen. Bij de één gaat dat sneller als bij de ander. De één heeft er ook meer aanleg voor dan de ander. De één kan heel muzikaal zijn terwijl een ander op technisch gebied grote vordering maakt.

Maar wat is er nou leuker om datgene wat je op gitaarles leert, ook in praktijk te brengen? Op een echt podium? Tsja, wat is een echt podium? Heeft dat te maken dat je gitaar speelt op een verhoging? Of wil een podium zeggen dat je voor publiek speelt?

Op 22 december mochten een aantal leerlingen beide podiums ervaren: spelen op een verhoging en voor publiek!! Voor hen heb ik een huisconcert georganiseerd en is onze woonkamer omgetoverd tot een ware concertzaal(tje). Leuk, zou je denken. Maar dat kan ineens heel erg spannend worden hoe vertrouwd de omgeving en het publiek ook is. Gelukkig maakt dat hier niet zo veel uit. Tegelijk is het een grote ervaring die de leerling naast de gitaarlessen mee krijgt.

Ja, en zo zijn wij allemaal verschillend, maar met één gezamenlijke passie: gitaarmuziek. Van de meeste optredens zijn opnames gemaakt die op mijn YouTube-kanaal zijn te vinden.


Optreden van Noémi, zij speelt Pinocchio van Marcel van Dorst.

Optreden van Marieke, zij speelt Birds van Passenger.

Optreden van Josefien, zij speelt Idylle van Marc Verlinden.

Optreden van Josefien en Roelie. Zij spelen The First Noël.

Optreden van Roelie en Josefien. Zij spelen Away in a Manger.

Optreden van Josefien en Roelie. Zij spelen Still, still, still.

Optreden van Noémi en Marieke. Zij spelen Greensleeves.

Optreden van Marieke en Noémi. Zij spelen Jingle Bells Rock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.