Intiem gitaarconcert

Het gitaarconcert van zondag 5 juni door Cseperke Visser en Theo de Bruijn kenmerkte zich door ontmoeting, concentratie en samenspel. Het was fantastisch om te zien hoe de gitaristen elkaar samenwerkten.

Gitaarduo Theo de Bruijn & Cseperke Visser in actieHet was de eerste keer dat het duo een eigen concert had. Bij een eerdere uitvoering maakten ze deel uit van een gevarieerde muziek uitvoering. Nu kregen ze de tijd om meer van zichzelf kunnen te laten zien. Zoals je vaker ziet bij ras-musici is dat de afstemming en het onderliggend plezier in de performance de overhand krijgt. Aanvankelijk zeer geconcentreerd bij de uitvoering van de stukken van Mozart kwam het vuur in de uitvoering van Pieter van Staak, een Hollandse componist die ook Spaanse muziek heeft geschreven.

Natuurlijk werd er ook een gevoelig Hongaars stuk uitgevoerd van de gitaarvirtuoos Mertz, het land van herkomst van Cseperke.

Ook de Zuid-Amerikaanse muziek werd vertegenwoordigd door o.a. een Tango, gevolgd door een modern aandoend Argentijns stuk. Het publiek kon ook het slotstuk, de jazz uitvoering van “Santaclaus is going to town”, zeer waarderen. Na afloop was er contact tussen de musici en het publiek, wat het concert een grote meerwaarde gaf. Ondanks het prachtige weer waren er ruim dertig gasten die dit intieme concert bezochten.

Kortom, een muzikale ontmoeting die smaakt naar meer. Hopelijk dan met een goed werkende geluidsinstallatie voor de begeleidende introducties.

Door: Albert Nieuwenhuis


Bekijk hier de uitvoering van Michael Langer/Rainer Falk – Swing House

Bekijk hier de uitvoering van J.K. Mertz – Ich Denke Dein

Bekijk hier de uitvoering van W.A. Mozart – Serenade

Ook stond er een artikel als aankondiging in De Puttenaer

…en bovenstaand artikel is in diezelfde krant terug te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.