Noodweer tijdens Havenconcert

Cseperke en Theo in actie tijdens het havenconcert. Cseperke en Theo in actie tijdens het havenconcert op 27 augustus 2016 in Zeewolde

Omdat de lucht er dreigend uit zag en buienradar onweersbuien aangaf, besloot de organisatie van het havenconcert het evenement twintig minuten eerder aan te vangen. Gitaarduo De Bruijn & Visser begonnen hun aandeel met Cavatina uit de film ‘Deer Hunter’. Het toegestroomde publiek waardeerde de gevoelige uitvoering met een groot applaus en terwijl Theo en Cseperke het tweede werk, Milonga van Máximo Diego Pujol speelden, is er besloten het programma in te korten vanwege heftig weer. De Tango van Pujol is daarom helaas niet meer uitgevoerd.

Naast Gitaarduo De Bruijn & Visser verleenden ook het Saxofoonkwartet ‘Met Maten’, Zingende Zaag musicus David van Amstel en Muziekduo Wolfs – Klein Jan (slagwerk en klarinet) hun medewerking. Het aantal deelnemende partijen zorgde voor een ware veelzijdigheid. Hoe jammer was het dan ook dat uiteindelijk een twee-tal tenten werden neer gezet om de instrumenten tegen het vocht te beschermen. Het mocht allemaal niet meer zo baten want wat het gedonder op de achtergrond van de muzikale klanken al deed vermoedden, gebeurde ongeveer halverwege het programma.

Havenconcert Zeewolde (foto: Zeewolde Actueel)Een voortijdig einde van het concert was aanstaande want tijdens Pieter van der Staak’s Zapateado waarin Theo en Cseperke een samenwerking aangingen met Beiaardier Boudewijn Zwart, donderde en bliksemde het steeds heviger en de regen kwam met bakken naar beneden. Dit was dan ook een jammerlijk einde van het concert. Wellicht volgend jaar afmaken?


Bekijk hier de uitvoering van Cavatina.

Bekijk hier de uitvoering van Milonga.

Bekijk hier de uitvoering van Zapateado.

Bekijk ook het artikel ‘18e Havenconcert eindigt in drama‘ uit Zeewolde Actueel

Bekijk het artikel ‘Havenconcert 2016 verstoort door onweer‘ op de vriendensite carillon Zeewolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.