Ontmoeting met…

Op 10 november jl. was ik bij een concert van de Katona Twins. Dit wereldberoemde gitaarduo komt wel eens vaker naar Nederland, maar ik had ze hier nog nooit gehoord. De laatste keer dat ik hun ontmoette is alweer meer dan twintig jaar geleden tijdens het gitaarfestival van Esztergom in Hongarije.

Het is voor deze jongens niet de eerste keer dat ze in de Edese Concertzaal een concert gaven. En wat voor een concert!! Wat zijn ze goed: alles uit het hoofd, van Scarlatti tot Beatles, alles komt langs. Zo snel, zo perfect, muzikaal… geweldig! Ben heel erg trots op mijn landgenoten!

Na het concert heb ik hun nog gesproken. In eerste instantie leek het een gewoon gesprekje, maar toen we van elkaar wisten dat we ook van dezelfde leraar les hebben gehad begon het gesprek erg geanimeerd te worden.

Toen ik vroeg of ik met hun op de foto mocht, moest er ook gelijk een foto met Zoltán’s telefoon gemaakt worden: “die ga ik naar mijn leraar sturen” was zijn motivatie :).

Dit was een leuke en bijzondere ontmoeting! Volgend jaar zijn ze weer in Nederland te beluisteren, dit keer in Rolde geven ze een spetterend optreden. Kijk snel in mijn agenda want daar staat hun concert met de bijzondere gegevens vermeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.