Over Cseperke

Cseperke Visser-Csikós

Ik ben Cseperke Visser, gediplomeerd gitaardocente. Al op  jonge leeftijd ben ik met muziek in aanraking gekomen.Op zes-jarige leeftijd ging ik naar een basisschool waar het accent op muziek lag. Toen ik zeven jaar werd, koos ik voor gitaar en kreeg vervolgens gestructureerd gitaarles. Het vervolg van mijn studie deed ik aan de middelbare muziekschool in Veszprém (Hongarije) waarna een vier-jarige opleiding aan het Liszt Ferenc Conservatorium in Debrecen volgde. In 1997 studeerde ik cum laude af als docente klassiek gitaar en artieste in kamermuziek. Mijn docent was Szilvágyi Sándor.

Sinds 1997 ben ik getrouwd en in Nederland komen wonen. Vanaf die tijd  geef ik gitaarles aan kinderen en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Naast noten lezen, ritmiek, gitaartechniek, muzikale vorming en theorie, leer ik  de leerlingen ook liedjes welke ze met akkoorden moeten begeleiden.

“I can only think of music as something inherent in every human being – a birthright. Music coordinates mind, body and spirit.”
(Yehudi Menuhin)

Dat elke leerling anders is, is voor mij een heel belangrijk aspect.
Ik hou aan de ene kant sterk rekening met het karakter, en aan de andere kant met de wensen van de leerling.
Daarom  geef ik in de meeste gevallen individueel les.Mijn lessen zijn vrolijk en ontspannen, iedere  leerling kan zichzelf zijn en mag zich op zijn eigen manier uiten.