Proeven van gitaarspelen!

Gitaardocenten Cseperke Visser en Theo de BruijnAltijd al gitaar willen spelen? Dan staan gitaardocenten Theo de Bruijn en Cseperke Visser voor je klaar om je dat te leren! Beiden zijn conservatorium geschoold, met een specialisatie in akoestische klassieke gitaar. Met workshops en masterclasses van bekende concert-gitaarmeesters hebben zij hun spelniveau op een nog hoger artistiek niveau weten te brengen. Hun passie voor de akoestische gitaar en de klassieke muziek delen zij al jaren met anderen. Een half jaar geleden besloten Theo en Cseperke samen te gaan werken. Zo treden ze als duo regelmatig samen op, onder meer tijdens het Havenconcert en de Cultuurmarkt, organiseren ze gitaaravonden en geven ze gitaarles. Dat alles doen ze onder de naam De Bruijn & Visser.

proeven-van-gitaarspelenAls gediplomeerde akoestisch gitaardocenten met een klassiek technische achtergrond, kunnen Theo en Cseperke les geven in verschillende stijlen. Van klassiek, folklore tot pop en van latin, Spaans tot blues. Theo geeft les in zijn studio aan huis in Zeewolde. Cseperke heeft een eigen studio in Ermelo. De lessen zijn individueel. Met z’n tweeën op les kan ook. “Op die manier kun je de cursist alle aandacht geven”, vertelt Cseperke. “Het is niet alleen effectiever, je bouwt ook veel meer enthousiasme op voor het gitaarspelen.” Ervaren of gitaarspelen wel iets voor je is, kan met een gitaarproeverij (speciaal voor basisschoolkinderen) of een opstartcursus. Tijdens de lessen maak je kennis met verschillende technieken. “Je leert dus een veelheid aan stijlen spelen. Daarna kun je je eventueel verder specialiseren”, licht Theo toe. Liedbegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden. “Dit is een aparte cursus, waarbij je basisakkoorden en slagtechniek leert om jezelf te kunnen begeleiden bij liedjes in alle genres.” Dieper ingaan op de mogelijkheden met de gitaar kan tijdens reguliere gitaarlessen. De lessen zijn geconcentreerd, maar ook gezellig en ontspannen. “Elke leerling kan zichzelf zijn en wordt begeleid om in een opbouwende discipline de technieken aan de leren”, aldus de docenten.

Leerlingen kunnen als ze dat willen ook meedoen met ensembles en andere samenspelprojecten of, bij voldoende niveau, met het gitaarorkest ‘Cordes Amis’ in Ermelo. Theo heeft het gitaarorkest in 2006 opgericht. Het orkest telt momenteel 18 enthousiaste leden, van alle leeftijden, en een dirigent. Het repertoire, bestaande uit diverse muziekstijlen, wordt publiekelijk gedeeld met leuke optredens.

Voor meer info: www.debruijn-visser.nl, Theo de Bruijn, tel. 06-40664579, Cseperke Visser, tel. 06-45929195.


Bovenstaand artikel was te lezen in Zeewolde Actueel op 6 december 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.